Monday, October 24, 2011

Kawaii hertjes en een schattig schilderijtje

Voor een priveswap moet ik een profielverassing samenstellen. Mijn partner houdt onder andere van kawaii en hertjes. Niet helemaal mijn stijl, ik vind het vooral leuk voor kinderen. Maar wel leuk om te maken. Stofje besteld bij Fabric Kitchen en meteen aan de slag gegaan. Ik heb voor haar een thee-etuitje gemaakt en een zonnebrilhoesje (rekening gehouden met de grote-brillen-mode). Later deze week maak ik er van dezelfde stofjes nog een omslagje bij voor een notitieboekje. Dan heeft ze een mooi setje voor in haar tas.Een tutorial voor het hoesje vind je op de website van Stop Staring and Start Sewing.

En nog een tip: als je klaar bent en je hebt geen zin om te strijken, spuit dan water op de stof, dan trekt het vanzelf glad. Dat werkt alleen bij stof die nog nooit gewassen is! Ook handig voor dingen die niet makkelijk te strijken zijn. Mijn moeder gaf me deze tip. Ze heeft in een beddenspeciaalzaak gewerkt en dit is hoe ze die bedden zo onberispelijk zonder vouwen en kreukels op weten te maken.

En is dit geen schattig schilderijtje? Susan van Bobbeez / 8r1id heeft deze voor me gemaakt. Ze had er ook eentje gemaakt voor het cadeautjesspel op de Dutch Swappers ontmoetingsdag maar die ging helaas aan m'n neus voorbij. En toen heeft ze er speciaal voor mij nog eentje gemaakt. Ze is een ster! Deze foto is wat klein maar op flickr kun je hem groter bewonderen.

5 comments:

 1. Leuk setje heb je gemaakt! Ik kende Fabric Kitchen nog niet en de tip voor de vouwen is ook nieuw voor mij. Ga ik morgen meteen proberen.

  ReplyDelete
 2. O ja, het drieluik van Susan is echt te gek!

  ReplyDelete
 3. Wat een leuk setje heb je gemaakt, en wat een slimme tip! Ga ik zeker onthouden. Heb ook meteen gekeken bij Fabric Kitchen trouwens. En wat lijkt jouw drieluik op die van mij haha, ook deze is weer erg mooi hoor! Geniet er lekker van.
  Bedankt trouwens voor je lieve reactie op mijn blog..

  ReplyDelete
 4. Jij hebt iets super mooi gemaakt :D
  En fabric kitchen heeft idd leuke stofjes wat leuk. En wat jij kreeg is ook super mooi :D

  ReplyDelete
 5. Ohh wat een leuke dingen heb je weer gemaakt! Ja, ben wel van de kawaii hertjes, dus vind dit helemaal te gek!
  En wat een prachtig drieluik van Susan! Echt heel erg leuk!

  ReplyDelete