Tuesday, August 30, 2011

Granny stripes colsjaals

Een paar weken geleden heeft Lique me geleerd hoe ik granny stripes moet haken. We zijn toen begonnen aan een colsjaal. Die had ik gezien bij Susan van 8r1id. Zij kreeg hem van Sascha voor een swap.

Ik heb de sjaal in Zweden afgemaakt en vond het zo leuk om te doen dat ik er nog 2 heb gemaakt.

Eentje in bruin, beige en roze:


Waar ik bijpassende vingerloze handschoenen bij aan het maken ben, zonder patroon (hoe trots ben ik!). Ik wilde ze helemaal in granny stripes haken maar realiseerde me dat minderen en meerderen dan wel heel lastig wordt. Dus nu heb ik de eerste 3 rijden granny stripes gehaakt en de rest in vasten. De pols in stokjes want dat schiet zo lekker op.Dit is de colsjaal die ik bij Lique heb gemaakt. Ik mocht katoen uitkiezen uit haar geweldige voorraad, luilekkerland voor haaksters en breisters. Ze verkoopt het ook in haar webwinkel.


En deze heb ik gemaakt van wol die ik op swap workshop heb “gekocht”.

4 comments:

 1. Jeetje zeg, jij gaat goed met haken!!! :D

  ReplyDelete
 2. Wat ziet het er allemaal mooi uit! Die handschoenen zijn ook erg leuk. Laat de winter maar komen?

  ReplyDelete
 3. Hoi Marieke,
  Wat maak je leuke dingen! Ik zie je berichtje nu pas, omdat ik op vakantie was (en meteen daarna nog een bruiloft in Eindhoven had, toen weer werken). Maar dat zou leuk zijn! Ik moet nog even goed op de pagina kijken die Brenda heeft gemaakt, daar heb ik nog geen tijd voor gehad!
  We houden wel contact! Groetjes Els

  ReplyDelete