Tuesday, July 5, 2011

Baden in groene thee (het is gezond)

Op swap-bot had ik een WTA opgezet met thema thee. WTA staat voor Winner Takes All en het is een soort loterij. Iedereen kon zich inschrijven en op random.org heb ik een winnaar laten bepalen. Alle deelnemers moesten vervolgens de winnaar een klein handgemaakt cadeautje sturen met als thema thee en 2 theezakjes. IlonaH was de gelukkige. Ik had gelezen dat ze erg graag baddert dus heb ik een herbruikbaar zakje gemaakt dat ze kan vullen met thee en in bad kan leggen. Vooral groene thee is erg goed voor je.. Via je huid neem je mineralen, anti-oxidanten en vitaminen uit de thee op. Ik heb drie mengsels gemaakt, eentje met groene thee, lavendel en roos, eentje met groene thee, cranberry en jasmijn en eentje met groene thee, earl grey en kamille.Pffff, haken. Als ik zie wat er allemaal voor moois gemaakt wordt in haakland raak ik altijd enorm geinspireerd. Helaas ben ik geen haaktalent, amigurumi's worden bij mij standaard amigurommels, ondanks de hulp van Bouwiena van zomooizohip. En sjaals lopen taps toe... Maar dit patroon voor bolletjes lukte aardig. Bij de volgende die ik haak stop ik er een rammeltje of piepertje in, leuk voor kleine kinderen.

Ik had alleen per ongeluk een haaknaald 6 gebruikt in plaats van de voorgeschreven 5. Dus nog maar eentje gemaakt maar wat een verschil maakt dat zeg! Ik kwam hier laatst een leuke foto tegen van een man die een sjaal ging haken en afweek van de voorgeschreven draaddikte...

Dit is het verschil tussen haaknaald 5 en 6:


Ik blijf oefenen, binnenkort ga ik gezellig een middagje naar Lique voor een lesje haken. We gaan een granny stripe sjaal haken!

2 comments:

 1. Dit ziet er heel erg leuk uit!
  en veel plezier bij lique gewenst!

  ReplyDelete
 2. Nou, met een middag les van Lique gaat dat haken helemaal goed komen, let maar op!
  Wat een leuk idee zeg, dat bad-thee-zakje.
  groetjes
  Janny

  ReplyDelete