Saturday, August 4, 2012

Roze-paarse bonen uit eigen tuin

Wegens drukte komt er van handwerken niet veel maar gelukkig zijn er altijd een paar minuutjes over om in de tuin iets te doen.

In oktober kreeg ik van een vriendin een handvol roze-paarse bonen om te planten in onze tuin. Zij had ze weer van iemand uit Amerika gekregen. Gisteravond kon ik de peulen oogsten. Prachtige kleuren kwamen eruit tevoorschijn. Per peul verschilde de kleur in intensiteit. De felgekleurde bonen droog ik en plant in volgens seizoen weer in de grond. De iets fletsere bonen gaan vandaag in de pan.



6 comments:

 1. Wat een mooie bonen zeg!!! :-)

  ReplyDelete
 2. Hé! Zijn dat de bonen waarvan ik er een paar van jou gekregen heb? Hoe kunnen ze bij jou nou al zo mooi en dik zijn? Ik had toevallig vandaag voorzichtig de dikste geplukt en open gemaakt, maar er zat nog maar een héél miezerig boontje in met een zweempje roze. Duidelijk te vroeg, dus. Moet je trouwens de bonen die je volgend jaar wilt zaaien niet langer aan de plant laten rijpen dan de bonen die je nu wilt eten?
  Ik geniet wel heel erg van de oranje bloemen, trouwens.

  ReplyDelete
 3. Nog even een berichtje na. Ik heb mijn eerste pan prachtig, knalroze bonen geoogst!! Foto's gemaakt, natuurlijk, zo mooi dat ze zijn.
  Groot was de teleurstelling toen ze na het koken... grijs waren!! Maar wel lekker.

  ReplyDelete
 4. Inderdaad moet je ze langer laten hangen en als je er zaad van wilt hebben, gewoon eventjes wachten tot de vel die groen is bruin is en dan pas plukken.

  ReplyDelete
 5. Ik heb ze gewoon als zaden bi de Lidl in Duitsland gekocht.

  ReplyDelete
 6. Ik heb ze ook van de Duitse Lidl. Mooie bloemen in het voorjaar als jonge peulen geplukt en gegeten,verwerkt als snijbonen. Nu eind oktober de bruine peulen geplukt en gedopt. De bonen zien er uit zoals op de foto

  ReplyDelete